nieuws > Complimenten voor hardlopers en gezondkokers

nieuws > Complimenten voor hardlopers en gezondkokers

De eersteklassers van de locaties Didam en Zonegge hebben afgelopen maand het project IRun2Bfit afgerond. Dit leef- en ‘lijfstijl’-project bestaat uit een hardloopwedstrijd en het bedenken van een gezond menu.


Voor de hardloopwedstrijd was tijdens de lessen lichamelijke oefening hard getraind. Woensdag 23 april was de eindloop. De leerlingen konden kiezen tussen een parkoers van 2,5 of 5,0 kilometer. Ook enkele leraren liepen mee. Mede door het stralende weer was de stemming opperbest. En het lint van blauwe shirtjes in het buitengebied rond de accommodatie van voetbalvereniging DVC ’26 leverde een prachtig plaatje op. Een applausje voor alle deelnemers!


Voor het onderdeel gezonde voeding van IRun2Bfit bedachten alle eersteklassers een gezond menu. De duo’s Noortje Strijbosch en Laura Bootink, Bart Haanepen en Boet van den Berg, Anouk Witjes en Dylan de Ruiter, en Julia Baak en Iris Geerts mochten hun menu met hulp van chef-kok Hertzog E. Olivier bereiden en serveren in het Eet-Lokaal in Zevenaar. De jury koos Laura en Noortje tot winnaars. Zij maken kans op de finale bij sterrenrestaurant Librije's Zusje. We wensen Laura en Noortje veel succes!


Meer weten over de IRun2Bfit-eindloop? Lees dan woensdag 16 mei onze rubriek ‘In het nieuws’ in de Zevenaar Post en het Montferland Journaal.


Meer weten over de menuwedstrijd? Lees dan dit artikel in de Gelderlander.Terug naar overzicht