nieuws > Bieb Zevenaar even dicht vanwege verhuizing

nieuws > Bieb Zevenaar even dicht vanwege verhuizing

Op het Liemers College hebben we Biebsearch. Dat is een ‘bibliotheek op school’, in samenwerking met de Bibliotheek Liemers. Leerlingen zijn automatisch lid van de bibliotheek en kunnen ook boeken en andere materialen lenen bij een vestiging in hun buurt. De bibliotheek in Zevenaar verhuist naar Hal 12 en is daarom tijdelijk gesloten.


DOOR MIRELLE BESSELINK (LEESCONSULENT KUNSTWERK! DE BIBLIOTHEEK LIEMERS)


De bibliotheek in Zevenaar is nu nog gevestigd aan De Hooge Bongert 1. Dat gebouw sluit zaterdag 23 maart. Maandag 15 april gaat de bibliotheek weer open in het nieuwe onderkomen in Hal 12 aan de Kerkstraat 27. Tijdens de verhuizing kunnen geen boeken worden ingeleverd. Daarom is de inleverdatum aangepast. Deze staat nu op 12 mei.


Nieuw wachtwoord
Om gebruik te maken van Biebsearch kunnen leerlingen sinds kort niet meer met hun geboortedatum inloggen. Ze moeten dus een nieuw wachtwoord kiezen. Dat gaat als volgt. Ga naar debibliotheekliemers.nl, klik op Mijn Menu en vervolgens op Nieuw wachtwoord aanvragen. In het veld typ je je e-mailadres van school in. Je ontvangt dan een mailtje. Klik op Nieuw wachtwoord ingeven. Je kunt dan zelf een wachtwoord kiezen, waarmee je voortaan kunt inloggen.


Over Biebsearch
Leerlingen van het Liemers College zijn automatisch lid van Biebsearch. Het lidmaatschap is gekoppeld aan de leerlingenpas. In Biebsearch komen diverse databanken en catalogussen samen, onder meer van de eigen mediatheek van het Liemers College, de bibliotheken, de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.


Met één zoekactie hebben de leerlingen dus toegang tot een groot aantal bronnen en media (boeken, dvd’s, cd’s, artikelen etc.). Voorbeelden zijn de NBD/Biblionbestanden (Literom, Schrijversportret en Uittrekselbank), de Krantenbank en de e-books van het Gutenbergproject. Deze kunnen leerlingen direct vanuit itslearning downloaden op hun laptop, tablet of smartphone. Leerlingen worden tijdig gewaarschuwd voor het verstrijken van de uitleentermijn. Als spullen toch te laat worden ingeleverd, volgt een boete.


Meer weten?
Meer weten over Biebsearch? Lees dan de nieuwe folder met veelgestelde vragen. Je kunt ook terecht bij de medewerkers van de mediatheek of een mailtje sturen naar biebsearch@liemerscollege.nl of biebsearch@liemerskunstwerk.nl.Terug naar overzicht