nieuws > Beroepenmarkt voor mavo-2 Didam en Zonegge

nieuws > Beroepenmarkt voor mavo-2 Didam en Zonegge

Leerlingen in mavo-2 staan voor belangrijke keuzes. Ze moeten een vakkenpakket voor in de bovenbouw samenstellen en daarbij liefst alvast rekening houden met de vervolgopleiding die ze na de mavo willen doen. Dat betekent dus: nadenken over wat je later wilt worden. Om hen daarbij te helpen, is er donderdag 14 november een beroepenmarkt.


Groot aantal branches
De beroepenmarkt wordt gehouden in de aula van de locatie Zonegge, maar is ook bedoeld voor de mavo-tweedeklassers van de locatie Didam. De markt gaat om 9.45 uur open en duurt tot 13.00 uur. De organisatie is in handen van de decaan en het stagebureau, dat erin geslaagd is zo’n dertig ‘beroepsbeoefenaren’ naar de markt te halen. Een groot aantal branches is vertegenwoordigd.


“We hebben onder anderen een ambulanceverpleegkundige, wellnessmedewerkers, een interieurdesigner, zelfstandig ondernemers, een hrm-medewerker en mensen uit de industrie en logistiek. We hopen leerlingen te stimuleren om verder te kijken dan de voor hen voor de hand liggende beroepen”, zegt stagecoördinator Paula Golding. Ook ouders zijn (via Facebook) uitgenodigd om mee te werken aan de beroepenmarkt.


Vier gesprekjes
De leerlingen bereiden zich in de mentorlessen voor op de beroepenmarkt. Tijdens de markt zijn er drie gespreksronden van een uur. Iedere gespreksronde komen er twee klassen aan de beurt. Leerlingen kunnen in dat uur vier gesprekken van een kwartier voeren. Vooraf geven de leerlingen via itslearning drie beroepen op, waar ze meer over willen weten. Na die drie gesprekken kunnen ze nog naar een beroep gaan waarvoor ze zich niet vooraf hoeven in te schrijven. Paula Golding: “Het is een soort speeddaten. Er is genoeg tijd om een goed beeld van een beroep te krijgen.”


Meer informatie
Meer weten over de beroepenmarkt? Mail dan naar Paula Golding.Terug naar overzicht