nieuws > Ariane Grande én Vivaldi op één podium

nieuws > Ariane Grande én Vivaldi op één podium

Vooraf voorspelde muziekdocent Anne Ziel dat het een spektakel zou worden: The Finals voor het eerst in Het Musiater. En een spektakel werd het, zag Lisa Vogel.


DOOR LISA VOGEL (HAVO-5)


Extra spannend
Donderdag 21 februari was het eindelijk zover. De examenkandidaten van havo-5 en vwo-6 met muziek in hun vakkenpakket mochten tijdens The Finals laten zien en horen wat zij de afgelopen jaren hebben geleerd. Ook leerlingen van havo-4, vwo-4 en vwo-5 droegen bij aan de geweldige optredens in Het Musiater. De examenleerlingen kregen een beoordeling voor hun prestaties. Voor hen was het meteen ook het praktisch eindexamen. Extra spannend dus. Voor de andere leerlingen stond een cijfer op het voortgangsrapport op het spel.


Groot spektakel
The Finals in Het Musiater was een initiatief van muziekdocent Anne Ziel. Zij voorspelde dat het een groot spektakel zou worden, mede vanwege de samenwerking met Het Musiater. Een groot spektakel was het zeker, vond bijvoorbeeld ook Lenke van Hoof (vwo-6): “Het niveau lag echt ontzettend hoog en de afwisseling in genres en instrumenten was super.”


Ariane Grande én Vivaldi
De afwisseling was inderdaad groot. De bezoekers werden getrakteerd op nummers van Ariane Grande, een muziekstuk van Vivaldi op viool en echte klassiekers zoals ‘Another One Bites The Dust’ van Queen. Ook hardrock kwam aan bod. Verder hadden de leerlingen ‘Africa’ van Toto en ‘Water Under The Bridge’ van Adele ingestudeerd.


Complimenten voor de organisatie
Sidney van der Ley (havo-5) deed zelf mee en is heel enthousiast: “Ik vond het erg leuk en heb er ontzettend veel van geleerd. We hebben ons vier maanden voorbereid op The Finals en echt iets goeds neergezet. Mijn complimenten voor de organisatie die het allemaal nog beter heeft weten te maken.” Isa Heinsbroek (vwo-6) vond The Finals “erg gaaf” en noemt het staan op een groter podium zoals Het Musiater “een stuk professioneler”.


‘Ik ga ze enorm missen’
Ten slotte Anne Ziel. Hoe kijkt zij terug op The Finals? “Het was een veeleisend project, maar wel by far mijn meest relaxte project op het Liemers College. Dit kwam vooral ook door de hulp en het meedenken van de mensen van Het Musiater. De samenwerking was geweldig. En natuurlijk is het altijd een feestje om met zulke leuke klassen te mogen werken. Het resultaat was een geweldig afwisselende show, waarin iedere leerling de kans had om te laten zien wat hij/zij kan. Ik ben ontzettend trots op alle leerlingen. Ik ga ze na het centraal examen enorm missen.”Terug naar overzicht