nieuws > Alle eersteklassers gaan hardlopen en koken

nieuws > Alle eersteklassers gaan hardlopen en koken

Genoeg bewegen en gezond eten, het is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar wel heel belangrijk. Daarom heeft het Liemers College zich dit jaar voor de vijfde keer aangesloten bij iRun2BFit, een project dat scholieren inzicht geeft in hun ‘leef- en lijfstijl’. Alle eersteklassers van alle locaties doen mee. Woensdag 17 april is de afsluitende LiemersCollege2BFit-Run.


IRun2BFit is bedacht door voormalig Europees kampioen marathonlopen Gerard Nijboer. Het project duurt acht weken. Het is in februari begonnen met een kick-off in de vorm van een powerpointpresentatie. Op het Liemers College is docent lichamelijke opvoeding Tomas Vissink de ‘kartrekker’. Hij is vooral blij met iRun2BFit, omdat het project twee sporen kent – meer bewegen en gezond eten – die beide op een leuke manier aan bod komen.


Een hardloopwedstrijd…
Het aspect meer bewegen staat uiteraard centraal in de lessen lichamelijke opvoeding. Er wordt aandacht besteed aan hardlopen en conditie, met de LiemersCollege2BFit-Run als einddoel. Deze wedstrijd wordt woensdag 17 april gelopen (start om 13.30 uur) op en rond de accommodatie van voetbalclub DVC ’26 in Didam.


De leerlingen kunnen kiezen tussen 2,5 of 5 kilometer hardlopen. Ze moeten proberen de run af te leggen zonder dat ze hoeven te wandelen. De tijdmeting wordt gedaan door Run2Day. Hiervoor krijgen alle lopers een chip op hun schoen. Na afloop is er voor iedereen een medaille. Ook docenten én ouders mogen meelopen.


…en een kookwedstrijd
Het andere spoor – gezonde voeding – wordt ingevuld tijdens de lessen bizo (biologie en verzorging). De leerlingen hebben de opdracht om in tweetallen zelf een gezond menu samen te stellen. Docenten en medewerkers van restaurant Eet-Lokaal in Zevenaar kiezen de vier gezondste en meest gevarieerde gerechten. De winnaars mogen die zelf klaarmaken in het restaurant. De winnaar bij het Eet-Lokaal maakt kans op deelname aan de landelijke finale van het iRun2BFit-menu bij sterrenrestaurant De Librije in Zwolle.


Het doel van iRun2BFit is om alle eersteklassers een goed begin van hun sportcarrière mee te geven. De kennis over training en voeding die zij opdoen tijdens het project kunnen zij daarbij goed gebruiken. Thomas Vissink: “Wij hopen dat we hiermee een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van gezonde en sportieve leerlingen.”Terug naar overzicht