nieuws > Aanmelding Agora Liemers van start

nieuws > Aanmelding Agora Liemers van start

Vorig schooljaar begon het Liemers College met Agora Liemers, een nieuwe onderwijsvorm waarin leerlingen veel vrijheid hebben. Agora Liemers voorziet duidelijk in een behoefte; het aantal leerlingen verdubbelde dit schooljaar naar ruim zestig. De meeste leerlingen komen uit de Liemers. De aanmelding voor het schooljaar 2020-2021 is vandaag (7 oktober) van start gegaan.


Online inschrijven
Dat is vroeg, want de officiële sluitingsdatum is 15 maart 2020. De extra tijd is nodig, omdat Agora-onderwijs echt anders is dan regulier onderwijs. Daarom wil het Liemers College zeker weten dat leerlingen geschikt zijn. Ze worden samen met hun ouders uitgenodigd voor een intakegesprek. Ook is er een meeloopdag. Leergierig zijn, initiatief nemen en zelfstandig kunnen werken zijn belangrijke eigenschappen voor Agora-leerlingen. Inschrijven kan via deze link. Hieronder staat meer informatie over Agora Liemers, maar u kunt ook dit filmpje bekijken. Agora-leerlingen hebben het zelf gemaakt.


OVER AGORA LIEMERS


Alle leerjaren en niveaus bij elkaar

Bij Agora-onderwijs zitten alle leerjaren en niveaus bij elkaar in een gezamenlijke leerruimte op de locatie Zonegge in Zevenaar. De leerlingen hebben veel vrijheid. Er zijn geen lesmethodes, roosters en toetsen. In plaats daarvan werken de leerlingen aan ‘challenges’, die ze zelf bedenken. Bijna ieder onderwerp is mogelijk, mits duidelijk is wat ze via de challenge willen leren, hoe ze het gaan aanpakken en wat het eindresultaat wordt.


Veel vrijheid, maar niet vrijblijvend

Hoewel de leerlingen veel vrijheid hebben, is Agora-onderwijs niet vrijblijvend. Elke dag begint met een gezamenlijke dagstart met de coach en er is wekelijks een individueel coachinggesprek. Een Agora-schooldag duurt van 9.00 tot 14.30 uur, woensdagmiddag is vrij. Er zijn regelmatig workshops, vaak verzorgd door externe deskundigen.


Hetzelfde examen

Agora-leerlingen doen hetzelfde eindexamen als leerlingen die het reguliere onderwijs volgen. Uitgangspunt is dat ze examen doen op minimaal het niveau van het basisschooladvies. Vanaf het begin wordt aan de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde gewerkt. Deze vakken zitten in vrijwel ieder examenpakket en zijn ook nodig als basis voor andere examenvakken. De leerlingen bepalen zelf hoe ze de kernvakken leren - digitaal of uit een boek - en in welk tempo. Bij het leren voor de examenvakken krijgen Agora-leerlingen wekelijks begeleiding van vakexperts. Met deze docenten bespreken ze wat ze moeten doen voor een vak en hoe ze dat gaan doen.Terug naar overzicht