nieuws > ‘Van deze week gaan we zeker profijt hebben’

nieuws > ‘Van deze week gaan we zeker profijt hebben’

“Hier gaan we de komende twee jaar veel profijt van hebben.” Dit zegt docent lichamelijke opvoeding Rudy Bloemscheer. Hij is van 23 t/m 27 september als begeleider mee geweest met de werkweek van de derdeklassers van de locatie Landeweer naar de Ardennen. Teambuilding was een belangrijke doelstelling en die is helemaal gehaald.


De 110 leerlingen (vmbo-bb/kb) verbleven op een camping aan een riviertje in de plaats La Roche-en-Ardenne. Dat betekende slapen in tenten en zelf koken. Rudy Bloemscheer blikt tevreden terug op de week: “Iedereen was enthousiast en het weer viel mee. De voorspellingen waren veel slechter.” Bij aankomst op maandag was het zelfs droog, wat natuurlijk prettig is als je tenten moet opzetten. En dat het later wel ging regenen, had volgens een Rudy ook voordelen. “Bijvoorbeeld dat de leerlingen ’s avonds eerder hun tent opzochten, hoewel sommigen natuurlijk pas in de kleine uurtjes gingen slapen. Ik vermoed dat de ouders vrijdagavond geen kind aan hen hebben gehad.”


Druk programma
De organisatoren hadden een druk programma voorbereid, waarbij de leerlingen vooraf hadden gekozen tussen de nadruk op cultuur of sport. Rudy Bloemscheer noemt een paar hoogtepunten. Ten eerste de tussenstop op maandag in Valkenburg, waar werd gemountainbiket in de grotten. “Een paar leerlingen vonden het eng vanwege de duisternis en spinnen, maar ook zij hebben genoten.” Bijzonder was ook het bezoek aan het oorlogsmuseum in Bastogne. “Dat stond voor het eerst op het programma. Het bleek echt een mooi museum.”


Samenwerkingschallenges
De derde activiteit die Rudy Bloemscheer apart wil noemen zijn de samenwerkingschallenges met de mentorgroep op woensdag. “De challenges waren hartstikke leuk en ook belangrijk voor de teambuilding. Wat dat betreft is de hele werkweek heel nuttig geweest. Leerlingen en docenten hebben elkaar op een andere manier leren kennen en ook andere kwaliteiten van elkaar gezien. Daar gaan we de komende twee jaar, op weg naar het eindexamen, zeker profijt van hebben.”Terug naar overzicht