nieuws > ‘Mooie manier om sector te promoten!’

nieuws > ‘Mooie manier om sector te promoten!’

Goed nadenken over wat je later wilt worden, is belangrijk in vmbo-2. Aan het einde van het schooljaar kiezen de leerlingen immers keuzevakken voor in de bovenbouw. De beroepenmarkt op donderdag 17 januari hielp hen een handje.


In de aula van de locatie Landeweer stonden bijna negentig beroepsbeoefenaren uit allerlei sectoren en branches klaar om de leerlingen te vertellen over hun dagelijkse werk. De leerlingen hadden zich in de mentorlessen voorbereid op deze gesprekken door drie technische beroepen, drie economische beroepen en drie zorgberoepen te kiezen.

 

De animo om mee te doen was groot. Daardoor was er ‘voor elk wat wils’. De beroepsbeoefenaren vonden het een leuke dag. Zo schreef Karolien Hupkes van excursieboerderij HippeKoeien op Twitter: “Leuke gesprekken met tweedejaars vmbo-leerlingen over werk, passie en toekomst. Mooie manier om onze agrarische sector te promoten!” Dachser Nederland wees op arbeidskansen in de logistieke sector. Andere deelnemers plaatsen foto’s.Terug naar overzicht