nieuws > ‘EHBO-project uniek in Nederland’

nieuws > ‘EHBO-project uniek in Nederland’

De mavo-, havo- en vwo-tweedeklassers van de locaties Heerenmäten en Zonegge hebben deze maand een EHBO-project. Ze doen eerst online een theoriecursus, gevolgd door een praktijkdag op donderdag 18 april. Wie voor beide slaagt, krijgt een EHBO-jeugdcertificaat.


Het EHBO-project wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Het doel is dat de leerlingen na afloop in noodsituaties weten wat ze moeten doen. Ze hebben in week 12 (18 t/m 22 maart) al de nodige informatie gekregen om zich voor te bereiden op de onlinecursus. Vanaf maandag 1 april kunnen ze tijdens de mentor- en z-uren of thuis de cursus doorlopen. Het Rode Kruis stuurt een inlogcode naar het schoolmailadres van de leerling. In de mentoruren wordt extra uitleg gegeven.


Workshops reanimeren en 112 alarmeren

De leerlingen moeten de onlinecursus voor de praktijkdag op donderdag 18 april afronden. Tijdens deze praktijkdag zijn er workshops over reanimeren en 112 alarmeren en is er een spel met vragen over EHBO. De praktijkdag is op de locatie Heerenmäten en duurt van 9.00 tot 13.30 uur. De leerlingen worden begeleid door officiële instructeurs van het Rode Kruis. Wie slaagt voor zowel het theorie- als het praktijkgedeelte krijgt een jeugdcertificaat. Bovendien mogen de leerlingen zes uur wegstrepen van de op het Liemers College verplichte maatschappelijke stage.

 

Trots op samenwerking
Namens het Liemers College is Peter Tillmann (docent lichamelijke opvoeding en coördinator havo op Heerenmäten) blij met de samenwerking met het Rode Kruis: “Het EHBO-project in deze vorm is uniek in Nederland. Daar mogen we trots op zijn. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de leerlingen met de opgedane kennis anderen kunnen helpen of zelfs levens redden. Dat is in het verleden al gebeurd.”Terug naar overzicht