helpers weg > Zeven dagen alleen water, een goed idee?

helpers weg > Zeven dagen alleen water, een goed idee?

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Vorige keer ging de stelling over het weren van suikerhoudende dranken uit scholen. Deze maand borduren we daarop voort, want het Liemers College deed van 19 t/m 26 maart mee aan de 7dagenwaterchallenge. Vandaar de stelling: zeven dagen lang alleen water drinken, ja of nee?


DOOR NIELS GORTER EN WESLEY KOCK (HAVO-5)


De 7dagenwaterchallenge houdt in dat iedereen een week lang alleen maar water drinkt. Leerlingen hebben hiervoor van school een bidon gekregen, die ze zo vaak ze maar wilden konden vullen bij tappunten verspreid door de school. Het doel van de challenge is bewustwording van de waarde die water heeft. Niet iedereen heeft namelijk toegang tot schoon en helder drinkwater. Ook is water veel gezonder dan de meeste blikjes die je bij de supermarkt koopt (uit onderzoek blijkt dat jongeren gemiddeld zo'n 25 suikerklontjes per dag binnenkrijgen door gezoete dranken).


We legden de stelling voor aan Mike Doornenbal (links op de foto) en Justin van Wanrooij, beiden uit havo-5.


Mike Doornenbal zegt ja
“Ik vind het een goed idee, omdat deze challenge niet alleen tijdelijk werkt maar leerlingen ook motiveert om thuis en in het weekend water te drinken. Hierdoor zal de algemene gezondheid stijgen en de frisdrankverkoop dalen. Ook is het goed van school dat ze laten zien hoe je water lekker kunt maken met behulp van fruit.”


Justin van Wanrooij zegt nee
“Ik vind het een slecht idee, omdat ik niet de motivatie heb om ook in het weekend alleen maar water te drinken. Op school is dit nog wel vol te houden, maar in het weekend is het te makkelijk om een lekker glaasje cola te drinken. Echt de hele week is dus te lang en dat werkt demotiverend.”Terug naar overzicht