helpers weg > Geslaagden niet meer in krant: wel/niet terecht?

helpers weg > Geslaagden niet meer in krant: wel/niet terecht?

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Het zal niemand zijn ontgaan dat er sinds kort een nieuwe privacywet is. Ook scholen hebben ermee te maken. Zo kunnen we niet langer de lijsten met namen van geslaagde leerlingen publiceren. Is dat terecht of juist niet? Dat vroegen we aan de vwo-derdeklassers Janice Selten en Luuk van Logtenstein.

 

Janice Selten zegt ja

“Het is terecht dat de namen van de leerlingen niet in de krant staan. Misschien vinden sommige leerlingen dat helemaal niet prettig, terwijl zoiets altijd is terug te vinden. Leerlingen zouden hiervoor dus altijd eerst zelf toestemming moeten geven. Het is dan misschien wel gek als sommige leerlingen wel en anderen niet genoemd worden, maar kranten kunnen dat erbij zetten. Aangezien het uitzoeken van wie wel en wie niet in de krant wil erg veel tijd kost, snap ik best dat kranten de lijst helemaal niet meer publiceren.”

 

Luuk van Logtenstein zegt nee

“Ik vind ook wel dat leerlingen zelf toestemming moeten geven, maar dat is toch geen probleem? Het is heel jammer dat de geslaagden nu niet in de krant komen, want het is iets om trots op te zijn. Zoiets mag juist gezien worden. Het lijkt me in dit geval geen inbreuk op je privacy, dus dit kan niet de bedoeling van de wet zijn.”



Terug naar overzicht