Helpers weg

Mag een docent zijn/haar mening geven?

Editie: NR 48 Mei 2019

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Het onderwerp van deze maand is de oproep van het wetenschappelijk bureau van Forum voor Democratie aan leerlingen en andere betrokkenen in het onderwijs om voorbeelden van ‘linkse indoctrinatie’ te melden bij de partij. 

Lees meer >

Moeten leerlingen zwerfvuil opruimen?

Editie: NR 47 April 2019

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Deze keer gaat de stelling over afval. Want sinds kort werkt het Liemers College samen met GoClean de Liemers. De leerlingen Lotte Egging en Silke Janssen reageren op de stelling ‘moet de school het initiatief nemen om leerlingen zwerfvuil te laten opruimen?

Lees meer >

Paarse Vrijdag: wel of niet een goed idee?

Editie: NR 44 Januari 2019

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Deze keer is de stelling: is Paarse Vrijdag op het Liemers College een goed idee, ja of nee? Julia (links op de foto) en Britt geven antwoord. Ze zitten in havo-5.

Lees meer >

Mobieltjes op school verbieden, ja of nee?

Editie: NR 42 November 2018

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Deze keer is de stelling: ‘Ook in Nederland moeten scholen mobieltjes verbieden, net als in Frankrijk’. Lenke en Zoë, beiden uit vwo-6, geven hun mening.

Lees meer >

Geslaagden niet meer in krant: wel/niet terecht?

Editie: NR 40 Juli 2018

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Het zal niemand zijn ontgaan dat er sinds kort een nieuwe privacywet is. Ook scholen hebben ermee te maken. Zo kunnen we niet langer de lijsten met namen van geslaagde leerlingen publiceren. Is dat terecht of juist niet? Dat vroegen we aan de vwo-derdeklassers Janice Selten en Luuk van Logtenstein.

Lees meer >

Uitwisselingen voortaan verplicht?

Editie: NR 38 Mei 2018

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Internationalisering is belangrijk op het Liemers College. Kijk maar naar de uitwisselingen met Palermo en Hongarije, die deze maand in de LC Courant staan. Maar zou deelname verplicht moeten zijn?

Lees meer >

Zeven dagen alleen water, een goed idee?

Editie: NR 37 April 2018

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Vorige keer ging de stelling over het weren van suikerhoudende dranken uit scholen. Deze maand borduren we daarop voort, want het Liemers College deed van 19 t/m 26 maart mee aan de 7dagenwaterchallenge. Vandaar de stelling: zeven dagen lang alleen water drinken, ja of nee?

Lees meer >

Genderneutrale toiletten… ook op school?

Editie: NR 36 Maart 2018

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Deze keer is de stelling: ‘Alle toiletten op scholen moeten genderneutraal worden’. 

Lees meer >

Geen frisdrank meer op school, wie bepaalt dat?

Editie: NR 34 Januari 2018

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Deze keer is de stelling: 'Het is goed dat de school bepaalt dat geen suikerhoudende dranken meer worden verkocht'. 

Lees meer >

Wie is verantwoordelijk: de school of de ouders?

Editie: NR 32 November 2017

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Deze keer is de stelling: ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen wat betreft schoolzaken.

Lees meer >

Verbieden die bijbaantjes! (Of niet?)

Editie: NR 30 Juli 2017

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Deze keer over bijbaantjes. Want bijna iedere scholier heeft tegenwoordig een bijbaantje. Maar... is school niet veel belangrijker? Verbieden dus die bijbaantjes! David van de Zand zegt nee, Jet Reijmer zegt ja (maar niet altijd). Beiden zitten in havo-4.

Lees meer >

Leerlingen die leraren beoordelen?

Editie: NR 28 Mei 2017

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Deze keer verschillen Iris Herstel en Wessel Haverkamp (beiden vwo-3) van mening over de vraag of leerlingen een rol moeten krijgen bij de beoordeling van leraren.

Lees meer >

Wát!?! Lesgeven zonder cijfers?

Editie: NR 26 Maart 2017

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Deze keer discussiëren de vwo-leerlingen Tom den Breejen en Nora van den Berg over lesgeven zonder cijfers. Inderdaad: lesgeven zonder cijfers.

Lees meer >

Vrijstelling van lessen bij een 7 of hoger?

Editie: NR 24 December 2016

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Deze keer de havo-leerlingen Puck Witjes en Lotte de Groot over de vraag of leerlingen een vrijstelling moeten krijgen als ze voor een vak een 7 of hoger staan.

Lees meer >

Onderwijs oplossing voor treitervloggers?

Editie: NR 22 Oktober 2016

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Leerlingen geven hun mening over actuele onderwerpen, deze keer over treitervloggers. De Volkskrant publiceerde onlangs een opiniestuk waarin een 6-vwo'er oppert dat het onderwijs de oplossing kan bieden voor het probleem dat zij met zich meebrengen. Wat vinden havo-vierdeklassers op het Liemers College hiervan? 

Lees meer >

'Voor andere studenten ben je een klein kind'

Editie: NR 17 Maart 2016

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Leerlingen geven hun mening over actuele onderwerpen. Deze keer is het onderwerp 'versneld vwo'.

Lees meer >

Docenten laten beoordelen door leerlingen?

Editie: NR 12 Oktober 2015

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. Leerlingen geven hun mening over actuele onderwerpen, deze keer over de vraag of het goed is dat leerlingen worden ingeschakeld om docenten te beoordelen.

Lees meer >

Beter de zomerschool dan blijven zitten?

Editie: NR 10 Juni 2015

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. De stelling is deze keer: de zomerschool is beter dan blijven zitten. Benthe Meurs en Kyra Lenting geven hun mening. Ze zitten allebei in vwo-4.

Lees meer >

'Betaal leerlingen om naar school te gaan'

Editie: NR 4 December 2014

Betaal lastige leerlingen om naar school te gaan, stelt gedragseconoom John List voor. Wij vroegen Jantiene van Drunick en Anwar van Engen of zij dat een goed idee vinden.

Lees meer >

ICT-lessen: een goed idee of toch niet?

Editie: NR 2 Oktober 2014

Helpers weg! is de discussierubriek van de LC Courant. De stelling is deze keer: 'Het Liemers College moet ICT-lessen gaan geven'. Wesley Kock en Yannick Hendriks zijn het daarover niet met elkaar eens. Ze zitten allebei in havo-3.

Lees meer >