Cultuurclub/Topklas naar Amsterdam

Cultuurclub/Topklas naar Amsterdam

Cultuurclub Cyrano en de vwo-3 Topklas zijn vrijdag 1 maart op excursie geweest naar Amsterdam. Het onderwerp ‘De Tweede Wereldoorlog’ bracht hen naar het Joods Historisch Museum en de Hollandsche Schouwburg.


In het Joods Historisch Museum, dat is ondergebracht in de vroegere Hoogduitse synagoge, leerden de leerlingen via eigen presentaties meer over de cultuur en geschiedenis van de joden in Nederland. In de Hollandsche Schouwburg, in de Tweede Wereldoorlog verzamelplaats van Amsterdamse joden voordat zij op transport werden gesteld naar kamp Westerbork en vervolgens de vernietigingskampen, kregen de leerlingen een rondleiding. Indringende foto’s, een namenwand en informatiepanelen gaven inzicht in de verschrikkingen van de Holocaust.


De dag was begonnen met een extraatje in de vorm van een bezoek aan het Allard Pierson Museum. Dit archeologiemuseum besteedt veel aandacht aan onder andere de kunst en cultuur van de klassieke oudheid. Vooral de Egyptische mummies en sarcofagen maakten indruk. Aan het einde van de dag was er nog tijd over om Amsterdam in te gaan.Terug naar overzicht