Locatienieuws Didam

The Big Challenge

Editie: NR 37 April 2018, Locatie: Didam

De locatie Didam heeft donderdag 29 maart voor het tweede jaar op rij meegedaan aan The Big Challenge. Dit is een internationale wedstrijd, waarbij 12- tot 16-jarigen worden getest op hun kennis van de Engelse taal en de Engelstalige wereld. Er deden meer dan 630.000 middelbare scholieren uit heel Europa mee. Didam leverde veertig leerlingen uit verschillende klassen (van bb-1 t/m havo-4), verdeeld over vijf ‘levels’. De uitslag wordt half mei verwacht. De prijzen variëren van een poster tot een laptop, maar er is voor iedereen een diploma. Onze leerlingen kunnen trots op zichzelf zijn.

LCdoet

Editie: NR 37 April 2018, Locatie: Didam

De tweedeklassers hebben op maandag 12 maart of dinsdag 13 maart in het kader van hun maatschappelijke stage een klus voor LCdoet gedaan. We sloten daarmee aan op de landelijke vrijwilligersactie NLdoet in het weekend ervoor. Leerlingen hebben onder andere speelgoed schoongemaakt bij kinderopvang Puck & Co, onderhoud gepleegd in het Cool Nature Park en gewandeld met bewoners van verzorgingshuis Liemerije. Het was een leuke dag en de leerlingen hebben zich heel goed ingezet.

Open Podium/The Finals

Editie: NR 37 April 2018, Locatie: Didam

Het Open Podium op dinsdag 13 maart was zeer geslaagd en gevarieerd. Elke leerling die dat wilde, mocht zijn/haar talenten laten zien. Er was veel muziek, maar ook een vechtsportdemonstratie, een presentatie van een geschiedeniswerkstuk en een door leerlingen gemaakt filmpje. Woensdag 14 maart stond het examenconcert ‘The Finals’ op het programma. Leerlingen van mavo-4 met muziek in hun pakket brachten – met ondersteuning van andere leerlingen – prachtige muziekstukken ten gehore, waarvoor zij een beoordeling kregen die meetelt voor hun examen.

Antipestmusical

Editie: NR 37 April 2018, Locatie: Didam

Voor de eersteklassers is dinsdag 20 maart in de aula de anti-pestmusical ‘Gewoon een grapje, snap je’ opgevoerd. In deze musical komen de klassieke rollen van pester, slachtoffer en meelopers duidelijk naar voren. De bezoekers leren dat pesters alleen voet aan de grond krijgen met steun van de meelopers.

Advisering

Editie: NR 37 April 2018, Locatie: Didam

In week 15 (9 t/m 13 april) zijn er adviesvergaderingen voor de leerjaren 1, 2 en 3. Leerlingen die een vakkenpakket moeten kiezen voor vmbo-3 of leerjaar 4 krijgen het advies deze week mee naar huis. De keuzes voor de vakkenpakketten moeten uiterlijk dinsdag 24 april worden ingeleverd. Voor de overige onderbouwklassen neemt de mentor contact op als het advies anders is dan voortzetting in de huidige leerweg.

Driehoeksgesprekken

Editie: NR 37 April 2018, Locatie: Didam

De tweede ronde driehoeksgesprekken van dit schooljaar vindt plaats van 12 t/m 24 april. Ouders horen via de mentor hoe zij zich kunnen inschrijven voor dit gesprek.

Girlsday

Editie: NR 37 April 2018, Locatie: Didam

De meisjes van het eerste leerjaar van mavo, havo en vwo gaan donderdag 12 april in het kader van Girlsday op excursie naar het Watermuseum. Girlsday is een landelijke dag waarop meisjes techniek in de dagelijkse beroepenwereld kunnen beleven. Veel vrouwelijk technisch talent gaat verloren, omdat meisjes niet weten welke beroepen er zijn. Bovendien ontbreekt het hen aan rolmodellen; ze kennen weinig vrouwen die in de techniek werken. Girlsday wil helpen de blik van deze meisjes te verbreden.

Eindloop IRun2BFit

Editie: NR 37 April 2018, Locatie: Didam

Leerjaar 1 werkt op dit moment aan het project IRun2BFit. Op woensdag 18 april is de eindloop op en rond de accommodatie van voetbalclub DVC’26. Alle eersteklassers lopen dan een afstand van 2,5 of 5 kilometer. Lees meer >

Excursie Rijksmuseum

Editie: NR 37 April 2018, Locatie: Didam

De leerlingen van mavo-3 gaan dinsdag 24 april in het kader van het vak ckv (culturele en kunstzinnige vorming) op excursie naar het Rijksmuseum in Amsterdam.

Excursie Archeon

Editie: NR 37 April 2018, Locatie: Didam

De eersteklassers gaan woensdag 25 april op excursie naar themapark en openluchtmuseum Archeon in Alphen aan de Rijn. De dag na de excursie is er een uitwerkdag met workshops. ‘s Ochtends gaan de leerlingen aan de slag met workshops over Grieks theater, kalligrafie en middeleeuws koken. 's Middags werken ze aan een challenge, die ze in het Archeon hebben uitgevoerd. Ze kunnen onder andere een vlog, bordspel of presentatie maken.

Examens mavo-4

Editie: NR 37 April 2018, Locatie: Didam

De leerlingen van mavo-4 beginnen na de meivakantie (27 april t/m 11 mei) aan hun centraal eindexamen. In de week voor de meivakantie (23 t/m 26 april) zijn de lessen voor deze leerlingen facultatief. We wensen alle kandidaten alvast heel veel succes!