byod > IT-coaches: leerlingen helpen leerlingen met ICT-problemen

byod > IT-coaches: leerlingen helpen leerlingen met ICT-problemen

ICT is belangrijk op het Liemers College. Leerlingen mogen bijvoorbeeld hun eigen device [laptop, tablet etc.] meenemen naar school. Het onderwijs wordt mede daardoor steeds digitaler. Niet alle leerlingen zijn even handig met ICT. Daarom zijn er IT-coaches. Dit zijn leerlingen die andere leerlingen helpen met ICT-problemen. Eén van die IT-coaches is Tassilo Vermeulen [midden op de foto]. Hij vertelt over zijn ervaringen.

 

DOOR TASSILO VERMEULEN [VWO-2]

 

Hallo, mijn naam is Tassilo Vermeulen. Ik ben 13 jaar oud en ik zit in klas 2V op de locatie Zonegge. Ik ben IT-coach en lid van de leerlingvereniging. Ik houd van computers bouwen en alles wat daarbij komt kijken. Mij werd gevraagd of ik voor de LC Courant een stukje wilde schrijven. Tuurlijk wil ik dat.

 

Ik heb een Surface RT [tablet, red.], die ik de hele dag gebruik. Ik heb een digitale agenda en geen papieren agenda [echt niet!]. Ik werk in mijn schriften, ik kijk in mijn boeken en ga zo maar door. Alles is bij mij zo veel mogelijk digitaal. Want weet je wat het is: als ik dat niet doe, raak ik alles kwijt. Een papieren agenda was ik zeker al vijf keer kwijtgeraakt. Hetzelfde geldt voor mijn schriftjes. Natuurlijk kan het niet bij alle vakken, zoals wiskunde en Nederlands, maar bij veel vakken wel. Vaak maak ik foto's van het bord en schrijf er dan zelf op.

 

Ook werk ik wel eens samen via mijn tablet. Binnen de OneDrive van school [je online USB-stick] voeg ik een klasgenoot toe en dan werken we samen aan een document. Als je namelijk alles online hebt staan, heb je nooit de verkeerde versie. Je hebt het waarschijnlijk al vaak meegemaakt dat je een oude versie inlevert [vraag  mij er maar niet naar... ;-)] Er zijn ook genoeg educatieve apps. Neem bijvoorbeeld Spotzi Atlas. Dat zijn mooie kaarten van de wereld op je tablet. Zo heb je er nog een paar. Met Socrative kun je quizzen doen in de klas waarbij je eigen tablet of laptop het stemkastje is.

 

Onlineboeken zijn ook handig. Ik open ze en met behulp van een 'split screen' [een functie waarbij ik mijn scherm tussen twee apps kan verdelen] heb ik aan de ene kant mijn boek en aan de andere kant de opdrachten of internet. Ik ben ook lid van de IT-coaches. Dat zijn leerlingen die weer andere leerlingen helpen met allerhande ICT-problemen en we geven advies. Ze zitten op alle locaties van het Liemers College. Ook beheren we samen de website www.itacademie.wordpress.com. Hier zijn handige tips en handleidingen te vinden hoe jij met je eigen device op weg kan hier op school.



Terug naar overzicht